فهرست مطالب

آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی - سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 55، پاییز 1399)

فصلنامه آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 55، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احسان امام جمعه، کیانوش خشایار، سعید عظیم پور، مجید فرتاش وند، هادی پورتقی* صفحات 209-217

    شمارش سلول های سوماتیک (somatic cell count; SCC) شیر یک روش معمول در ارزیابی کیفیت شیر تولیدی و بررسی وضعیت ورم پستان می باشد. ماساژ سبب افزایش سیستم ایمنی سلولی می‌شود.هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی تاثیر ماساژ پستان بر سیستم ایمنی پستان، با توجه به تعداد سلول های سوماتیک و میزان تولید شیر بود.برای این منظور تعداد 14 راس گاو پرتولید با سن حدود 3 سال که مدت 3 ماه از زایمان شان گذشته بود، انتخاب شدند. سپس در 2 گروه شاهد و تیمار تقسیم بندی شدند. گروه تیمار، روزانه دو بار و به مدت 4 هفته، ماساژ را در ناحیه پستان دریافت کردند. در طی دوره آزمایش نیز هر هفته شمارش سلول های سوماتیک انجام می شد. مقدار تولید شیر نیز یک بار در روز صفر و بار دیگر در هفته ششم که هفته آخر ماساژدهی در گروه تیمار بود، اندازه گیری شد. یافته ها حاکی از افزایش چشم گیر ولی غیرمعنی دار تعداد سلول های سوماتیک (05/0 >p) و کاهش معنی دار میزان تولید شیر در گاوهای گروه تیمار بود (05/0 <p). همچنین از لحاظ تعداد سلول های سوماتیک شیر، بین گاوهای 2 گروه تیمار و شاهد، به جز هفته سوم آزمایش، اختلاف آماری معنی داری دیده نشده و نیز هیچ ارتباط همبستگی معنی داری بین تولید شیر و میزان SCC یافت نشد (05/0 >p). اما میانگین تفاوت تولید شیر در بین گروه های تیمار و کنترل در پایان هفته ششم نسبت به هفته اول، اختلاف آماری معنی داری را نشان داد (05/0 <p). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که ماساژ طولانی مدت پستان سبب بروز استرس و کاهش ایمنی پستان و براساس آن، کاهش تولید شیر در گاوهای شیری می شود.

    کلیدواژگان: ماساژ، سیستم ایمنی، سلول های سوماتیک، گاو شیری، ورم پستان
  • اسماعیل مینایی، آرش عراقی سوره* صفحات 219-227

    گورم یکی از مهم ترین بیماری های عفونی اسب سانان می باشد که توسط استرپتوکوکوس اکویی تحت گونه اکویی ایجاد می شود. بیماری با تب، بی اشتهایی، بی حالی، ترشحات چرکی بینی و درگیری عقده های لنفی به ویژه در ناحیه سر و گردن مشخص می شود. هدف از مطالعه حاضر تعیین فراوانی سرمی آلودگی به استرپتوکوکوس اکویی در اسب های کار شهرستان ارومیه واقع در شمال غرب ایران بود. نمونه های سرمی از 46 راس اسب به ظاهر سالم اخذ و به روش الایزای غیرمستقیم برای ردیابی ایمونوگلبولین جی ضد پادگن  (SeM (Streptococcusequi M protein آزمایش شد. همچنین داده ها برای تعیین اثر سن و جنس روی فراوانی موارد مثبت تجزیه و تحلیل شد. در کل 9/73 درصد (فاصله اطمینان 95 درصد: 6/86-2/61) از نمونه هابرای پادتن های استرپتوکوکوس اکویی مثبت بودند. فراوانی سرمی تحت تاثیر سن (05/0<p) و جنس (05/0<p) قرار نداشت. در آنالیز رگرسیون از میان دو متغیر پیش بینی کننده سن و جنس، تنها سن معنی دار بود (05/0>p). یافته های مطالعه حاضر مشخص کرد که با افزایش یک سال سن احتمال آلودگی 403/1 برابر (فاصله اطمینان 95 درصد: 958/1-006/1) افزایش می یابدو سن 339/0 درصد از تغییرات آلودگی را توجیه می کند. جمع بندی نهایی نتایج نشان داد که مواجهه بسیار بالا با استرپتوکوکوس اکویی در اسب های کار شهرستان ارومیه وجود دارد.

    کلیدواژگان: استرپتوکوکوس اکویی، اسب، الایزا، ارومیه
  • رضا آذرگون، رضا آویزه*، علیرضا غدیری، محمد راضی جلالی، مهدی پورمهدی بروجنی، هادی ایمانی راستابی صفحات 229-236

    شاخص قلبی، که با تقسیم نمودن برون ده قلب بر سطح بدن به دست می آید، به عنوان پارامتری استاندارد جهت بررسی پرفیوژن بافتی شناخته می شود. هدف مطالعه حاضر، ارزیابی تغییرات شاخص فوق، به عنوان معیاری جدید جهت تخمین زمان خاتمه مایع درمانی در سگ های دچار شوک هیپوولمیک بود. به این منظور 10 قلاده سگ نژاد مخلوط انتخاب و پس از تعیین سطح بدن، برون ده قلب بهوسیله اکوکاردیوگرافی داپلر طی هشت مرحله اندازه گیری شد. پس از القاء بیهوشی و ثبت علایم حیاتی، ارزیابی شاخص قلبی در مرحله کنترل انجام گردید. شوک هیپوولمیک با خون گیری تا رسیدن به فشار خون میانگینسرخرگی بین 40 تا 50 میلی متر جیوه در عرض 30 دقیقه ایجاد و سپس به مدت 30 دقیقه در شرایط هیپوولمی حفظ شد. سپس سگ ها به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند و هر گروه با محلول رینگر لاکتات (20 میلی لیتر بر کیلوگرم) یا هیدروکسی اتیل استارچ 6 درصد (5 میلی لیتر بر کیلوگرم) در چهار بازه زمانی 15 دقیقه ای احیاء شدند. تا یک ساعت پس از آخرین مرحله احیاء، سگ ها مورد پایش قرار گرفته و در پایان هر مرحله ارزیابی شاخص قلبی صورت پذیرفت. مشخص شد که شوک هیپوولمیک موجب کاهش معنی دار شاخص قلبی (1/0±3/2) نسبت به مرحله کنترل (6/0±8/4) گردیده است (05/0>p). همچنین متعاقب احیاء، شاخص قلبی افزایش یافت و در هر دو گروه به مقادیر پیش از شوک بازگشت. بر اساس نتایج مطالعه حاضر، می توان اعلام کرد که ارزیابی اکوکاردیوگرافیک شاخص قلبی، معیاری ایده آل جهت تخمین زمان خاتمه احیاء در سگ های دچار شوک هیپوولمیک می باشد.

    کلیدواژگان: شاخص قلبی، شوک هیپوولمیک، سگ
  • سمیه یزدی امیرخیز، یونس انزابی*، ساناز مهمازی صفحات 237-250
    امروزه برای شناسایی و تشخیص سروتیپ های سالمونلا در نمونه های بالینی و مواد غذایی از روش های سنتی تشخیص این باکتری استفاده می گردد که وقت گیر و گاهی مشکل ساز می باشند، اما با کشف روش های سریع تشخیص مولکولی، این مشکلات تا حد زیادی مرتفع گردیده است. مطالعه حاضر، با هدف تشخیص سریع جدایه های مختلف سالمونلا بر اساس جسجوی ژن کروموزومی invA و نیز شناسایی جدایه های حاد حاوی ژن های حدت اپرون spv انجام گردید. بدین منظور تعداد 20 جدایه انسانی سالمونلا از بیمارستان های شهر تبریز و 20 جدایه این باکتری که از پنیرهای سنتی عرضه شده در بازار مصرف تبریز جدا شده بود، تهیه گردید. ابتدا با استفاده از پرایمر های اختصاصی ژن invA ، تایید مولکولی جدایه ها با استفاده از روشsimplex PCR  ارزیابی گردید. در ادامه برای بررسی سویه های حاد باکتری مذکور براساس حضور ژن های اپرون spv، با استفاده از پرایمرهای اختصاصی مربوطه، به روشmultiplex PCR  حضور ژن های R، C، B وspvA بررسی شد. یافته ها اولا نشان دهنده تایید مولکولی همه جدایه ها بود. ثانیا همه 40 جدایه مورد آزمایش دارای 3 ژن R، C وspvA بوده ولی هیچ کدام از آن ها دارای ژنspv B  نبودند. به نظر می رسد که با توجه به محدودیت ها و مشکلات موجود در روش بررسی آزمایشگاهی سنتی سالمونلاها، می توان ازPCR  به عنوان روشی سریع در تشخیص آلودگی به باکتری سالمونلا استفاده کرد. همچنین بایستی وجود 3 ژن از 4 ژن حدت اپرون spv در جدایه های مختلف سالمونلا در منطقه تبریز را یافته ای نامطلوب تلقی کرد که لزوم رعایت بیشتر اصول کنترل و پیشگیری در جوامع دامی و انسانی را تاکید می کند.
    کلیدواژگان: سالمونلا، تشخیص سریع، invA، spv، PCR
  • محمدحسن ناجی زاده، محمدرضا مخبر دزفولی، سیروس صادقیان چالشتری*، غلامرضا نیکبخت بروجنی، علیرضا وجهی، معصومه جباری فخر، محمدرضا مهرآرا، حسین شاد صفحات 251-261

    پپتید ناتریورتیک دهلیزی (atrial natriuretic peptide; ANp) توسط سلول های عضلانی قلب به دنبال افزایش حجم خون و کشیدگی دیواره حفرات قلب، ترشح می شود. افزایش غلظتANp در بیماری های قلبی انسان و اختلالات دریچه ای سمت چپ قلب اسب مشاهده شده است. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه غلظت پلاسماییANp در اسب های سالم و اسب های مبتلا به پس زدگی دریچه ریوی و بررسی ارتباط آن با پارامترهای اکوکاردیوگرافی بود. بدین منظور با انجام معاینات بالینی و اکوکاردیوگرافی بر روی تعدادی از اسب های پرش در اسب داری های اطراف تهران، تعداد 11 راس اسب مبتلا به پس زدگی دریچه ریوی شناسایی شده و در گروه 1 و 14 راس اسب که فاقد نشانه های بیماری بودند، در گروه 2 قرار داده شدند. پارامترهای اندازه گیری شده در اکوکاردیوگرافی دوبعدی، یک بعدی و داپلر اسب های مذکور، ثبت و مقایسه گردید. همچنین از سیاهرگ وداج آن ها، نمونه های خون جمع آوری و غلظت پلاسماییANp با روش ساندویچ الایزا و با استفاده از کیت اختصاصی ANp اسب اندازه گیری شد. بررسی یافته ها نشان داد که به جز میانگین قطر داخلی بطن راست، اختلاف معنی دار دیگری در پارامترهای اکوکاردیوگرافی دو گروه وجود نداشت. میانگین غلظت پلاسمایی ANp در گروه 1 و 2 به ترتیب 87/39±2/6 و 45/2±78/4 پیکوگرم در میلی لیتر بود ولی این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار نبود. اما بین غلظت پلاسمایی ANp با طول بطن راست و عرض بطن چپ، همبستگی معنی داری ثبت گردید (05/0 p ≤) . نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بین غلظت ANp و اندازه بطن راست قلب اسب ارتباط مستقیم وجود دارد. از این رو می توان انتظار داشت، در بیماری هایی که موجب اتساع بطن راست قلب اسب می شوند، غلظت این پپتید افزایش یابد.

    کلیدواژگان: پپتید ناتریورتیک دهلیزی، پس زدگی دریچه ریوی، اکوکاردیوگرافی، اسب
  • نصرالله واحدی نوری*، وحید نعمان، ابراهیم رحیم ابادی صفحات 263-283

    گونه آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم یکیاز باکتری‌های بیماری زای نوپدید منتقله توسط کنه‌ها می‌باشد که باعث ایجاد بیماری مشترک بین انسان و بسیاری از حیوانات می‌گردد و به همین دلیل اهمیت آن در بهداشت عمومی جامعه قابل‌توجه می‌باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر، شناسایی مولکولی گونه آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم در گاوها و گوسفندان استان گیلان بود. بدین منظور در طول سال 1397، تعداد 200 نمونه خون از طریق رگ وداج گاوها و 200 نمونه خون از طریق رگ وداج گوسفندان، به‌طور تصادفی از نقاط مختلف استان گیلان جمع‌آوری گردید. جهت آزمایش PCR (polymerase chain reaction)، در ابتدا DNA استخراجی از نمونه‌های خونی، با جفت آغازگری که قطعه 1468 جفت بازی از ژن 16S rRNA جنس آناپلاسما را تکثیر می‌کند، تکثیر داده شد. 70 نمونه‌ مثبت اولیه گاوی  با استفاده از روش nested-PCR از نظر وجود گونه آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم بررسی شدند و در نتیجه 66 نمونه (33 درصد)، مثبت تشخیص داده شد. همچنین 38 نمونه مثبت  اولیه گوسفندی با استفاده از روش nested-PCR، ازنظر وجود گونه آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم بررسی شدند که 10 نمونه (5 درصد)، از این نظرمثبت تشخیص داده شدند. تحلیل مقایسه ای درصد فراوانی آلودگی به آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم گاوها و گوسفندان مورد آزمایش، در ارتباط با فصول مختلف سال، سنین مختلف، جنسیت دام، ارتفاع از سطح دریا، ناقلین و نوع دامداری (نیمه‌صنعتی- سنتی) هم نشان داد که فقط فراوانی گونه آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم در گوسفندان استان گیلان، بین دو نیمه اول و دوم سال دارای اختلاف آماری معنی‌دار بود (05/0 p < /em><). نتایج مطالعه نشان داد که آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم از گونه های رایج آناپلاسما در بین دام های استان گیلان می باشد. با توجه به نقش آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم در بروز آناپلاسموزیس گرانولوسیتیک در انسان، این موضوع به لحاظ بهداشت عمومی حایز اهمیت می باشد.

    کلیدواژگان: آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم، شناسایی مولکولی، گاو، گوسفند، گیلان
  • داریوش محمدنژاد، جمال عیوضی ضیایی، ایدا اعظمی، محمدرضا ولیلو، حسین راستا، علی عابدالهی* صفحات 285-299

    داروهای مورد استفاده در درمان سرطان‌ها، اثرات مضر در ارگان‌های با تقسیمات سریع سلولی از جمله بافت بیضه دارند. آنتاگونیست های گنادوتروپین با مهار تقسیم در سلول‌های اسپرماتوژنیک باعث حفاظت سلول‌های مذکور از عوارض داروهای شیمی درمانی از جمله سیکلوفسفامید می‌گردند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی توانایی سترورلیکس (آنتاگونیست گنادوتروپین)، در مهار اثرات سوء سیکلوفسفامید در بافت بیضه موش سوری بود. بدین منظور 30 سر موش سوری بالغ نر 8-6 هفته ای به 3 گروه کنترل (هیچ دارویی را دریافت نکردند)، آزمایش 1 (دریافت کنندهmg/kg 50وزن بدن،سیکلوفسفامید به‌صورت داخل صفاقی) و آزمایش 2 (دریافت کننده mg/kg  25/0 وزن بدن،سترورلیکس به صورت زیرجلدی به همراه سیکلوفسفامید به‌میزانmg/kg   50 وزن بدن) تقسیم شدند. 35 روز بعد از آخرین تزریق سترورلیکس، همه موش‌ها تحت بیهوشی کشته شده و بیضه‌ آن ها برای مطالعات هیستومورفومتریک و فراساختاری برداشته شد. مطالعه لوله‌های سمینی‌فر با میکروسکوپ نوری نشان دهنده کاهش شدید سلول‌های اسپرماتوژنیک و ضخامت اپی‌تلیوم ژرمینال و کاهش معنی‌دار میانگین شاخص اسپرمیوژنز (spermiogenesis index; SI) و تعداد سلول‌های سرتولی در گروه آزمایش 1 بود (05/0p < /em><). مطالعه میکروسکوپ الکترونی نیز نشان دهنده آسیب به سلول‌های سرتولی و پیدایش فضاهای وسیع و متعددی در بین این سلول‌ها و سلول‌های اسپرماتوژنیک بود. از طرف دیگر در سلول‌های سرتولی، میتوکندری های در حالت تخریب قابل تشخیص بودند. اما در گروه آزمایش 2، شرایط تا اندازه ای شبیه گروه کنترل بود. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که سترورلیکس می‌تواند اپی‌تلیوم ژرمینال را تا حدودی از اثرات سوء سیکلوفسفامید حفاظت کند.

    کلیدواژگان: بیضه، سیکلوفسفامید، سترورلیکس، موش سوری
  • سیروس صادقیان چالشتری، مصطفی عبداللهی*، سارا شکرپور، ایرج اشرافی تمای، مریم هاشمیان صفحات 301-314

    سنوروزیس و آنسفالیت لیستریایی دو بیماری سیستم اعصاب مرکزی در گوسفند هستند. در مهرماه سال 1397 یک راس گوسفند نر 18 ماهه با شکایت از گیجی، افسردگی و فقدان اشتها به بیمارستان دامپزشکی دانشگاه تهران ارجاع داده شد. در مشاهده و معاینه بالینی، طی 1 ساعت، علایم کودنی، افسردگی، دمای 39 درجه سلسیوس بدن، کوری یک طرفه سمت چپ، تشنج کلونیک، چرخش گردن به سمت چپ، سفتی اندام های حرکتی، چرخش در یک مسیر دایره مانند و انحراف سر ثبت گردید. گوسفند بیمار پس از معاینه بالینی، تحت بررسی های آزمایشگاهی خون شناسی و آنالیز مایع مغزی نخاعی قرار گرفت و سپس در شرایط استریل کالبدگشایی شد. در بررسی سلول شناختی مایعات مغزی نخاعی، پولیوسیتوز نوتروفیلی-ایوزینوفیلی وجود داشت و در کالبدگشایی یک کسیت حاوی پروتواسکولکس در مغز مبتلا مشاهده گردید که اسکولکس های درون آن با استفاده از روش مولکولی (PCR (polymerase chain reaction مورد بررسی قرار گرفته و وجود کسیت انگل سنوروس سربرالیس (Coenurus cerebralis) تایید شد. در ادامه مغز حیوان مذکور، مورد کشت باکتریایی (همراه با غنی سازی در سرما) و PCR و نیز بررسی هیستوپاتولوژیک قرارگرفت که در طی این بررسی ها حضور باکتری لیستریا مونوسیتوژنز تاییدگردید. همچنین در مطالعه هیستوپاتولوژیک بافت مغز، مننگوآنسفالیت و ارتشاح سلولی تک هسته ای پیرامون کیست مشاهده شد. حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه های باکتری مذکور هم نشان داد که بیشترین حساسیت نسبت به آنتی بیوتیک پنی سیلین می باشد. در بررسی وضعیت گله مربوطه هم مصرف سیلو بی کیفیت با اسیدیته 8/5 و وجود 15 قلاده سگ آزاد در مرتع مورد چرا دام ثبت گردید.

    کلیدواژگان: سنوروس سربرالیس، لیستریا مونوسیتوژنز، گوسفند، تنیا مولتی سپس
|
  • Ehsan Emamjome, Kianoush Khashayar, Saeed Azimpour, Majid Fartashvand, Hadi Pourtaghi * Pages 209-217

    Somatic cell count (SCC) is one of the most important factors about milk hygiene. It is known as an indicator of breast inflammation. Massage improves level of cellular immunity. This investigation aimed to evaluate the effect of massage on udder immune system according to SCC and milk production. For this purpose, 14 cows were chosen in the same age (three years old) which all of them were high-producing one. Every single cow had given birth three months ago. Then, cows were divided into test and control groups. Test group were given massage twice a day for four weeks. During investigation, rate of SCC was measured one time every week. The rate of milk production in the first week in which no massage was operated and in the sixth week which was the last week of massaging, were evaluated. Results show dramatic increase of SCC but it was not significant (p>0.05) but, the decrease of milk production was significant (p < 0.05) in test group. SCC difference weren’t significant between test and control group in except in third week. In this study there weren’t any significant relations (p>0.05) between milk production and SCC but the difference average of milk yield between control and test group at the end of the sixth week compared to the first week was significant (p < 0.05). Results shows that long-term massage is stressful and decrease the level of udder immunity and this cause decrease milk production.

    Keywords: massage, immune system, Somatic cell, dairy cows, Mastitis
  • Esmail Minai, Arash Araghi-Sooreh * Pages 219-227
    Introduction

    Strangles is one of the most important infectious diseases of equids caused by Streptococcus equi subspecies equi. The disease is characterized by fever, anorexia, lethargy, purulent nasal discharge, and lymphadenopathy, particularly of the lymph nodes of the head and neck. The objective of this study was to determine the seroprevalence rate of S. equi infection in apparently healthy working horses of Urmia (northwest Iran).

    Materials and Methods

    Sera from 46 healthy horses were tested by enzyme linked immunosrobent assay (ELISA) kit (ID Screen S. equi Indirect) to detect IgG to S. equi M protein (SeM) antigen. Data were analyzed for effect of sex and age on seropositivity by chi-squared, fisher’s exact and logistic regression tests.

    Results

    A total of 73.9% (95% CI: 61.2-86.6%) of samples were positive for S. equi antibodies. Seropositivity was not affected by age (p> 0.05) and sex (p> 0.05). In regression analysis only age was significant between predictor variables. Odds of infection between the age based on year and disease was 1.403 (95% CI: 1.006-1.958), and age explained 0.339% of infection’s fluctuations.

    Conclusion

    The final summary of results indicates that exposure to S. equi is very high in apparently healthy working horses of Urmia region.

    Keywords: Streptococcus equi, Horse, ELISA, Urmia
  • Reza Azargoun, Reza Avizeh *, Alireza Ghdiri, Mohammad Razi Jalali, MAHDI POURMAHDI BORUJENI, Hadi Imani Rastabi Pages 229-236
    Introduction

    Cardiac index is a criterion associated with cardiac output that measures the volume of blood pumped over time to the animal’s body surface area. Cardiac index is considered the reference standard parameter for targeting organ perfusion and oxygen delivery in shock.

    Material and methods

    For this purpose, ten mixed-breed male dogs ranging in age from 1.5 to 3.5 years were selected and after determination of body surface area, cardiac output was measured by Doppler echocardiography in eight stages. After induction of anesthesia and recording of vital signs, cardiac index evaluation was performed in control stage. Hypovolemic shock was induced by blood withdrawal to a mean arterial pressure of 40 to 50 mmHg within 30 minutes and then maintained for additional 30 minutes under hypovolemic condition. The dogs were then randomly divided into two equal groups, each group was resuscitated with Ringer's lactate solution (20 ml/kg) or 6% hydroxyethyl starch (5 ml/kg) over four 15-min intervals.

    Results and discussion

    Hypovolemic shock caused significantly decrease in cardiac index (2.3±0.1) compared to control stage (4.8±0.6) (p < 0.05). Following resuscitation, cardiac index increased and returned to pre-shock values in both groups.

    Conclusion

    According to the findings of the present study, it can be concluded that echocardiographic evaluation of cardiac index is an easy, affordable and reliable method to diagnose hypovolemia and monitor patients' response to fluid therapy.Conflict of interest: None declared.

    Keywords: Cardiac index, Cardiac output, Hypovolemic shock, Dog
  • Somayeh Yazdi-Amirkhiz, Younes Anzabi *, Sanaz Mahmazi Pages 237-250
    The traditional methods of diagnosing Salmonella are still used to identify Salmonella serotypes in clinical and food samples, which are time-consuming and sometimes problematic that with the invention of rapid molecular detection methods, these problems have been largely eliminated. The present study aimed to rapidly detect different Salmonella isolates based on invA chromosomal gene search and also to identify acute isolates containing spv operon virulence genes. To this end, 20 human isolates of Salmonella were obtained from hospitals in Tabriz and 20 isolates of this bacterium were isolated from the traditional cheese available on Tabriz consumer market. First, using specific primers of invA gene, molecular confirmation of isolates was evaluated using simplex PCR method. Then, in order to evaluate the acute strains of the bacterium based on the presence of operon spv, the presence of spvA, B, C, R genes was examined by multiplex PCR using the relevant specific primers. The results showed that firstly, all isolates had molecular confirmation. Secondly, all 40 isolates tested had 3 spvA, C, R genes, but none of them had spvB gene. It seems that due to the limitations and problems in the traditional laboratory examination of Salmonella, PCR can be used as a rapid method to detect Salmonella infection. Also, the presence of 3 genes out of 4 virulence genes of opron spv in different Salmonella isolates in Tabriz region should be considered an undesirable finding, which emphasizes the need to observe more principles of control and prevention in animal and human communities.
    Keywords: Salmonella, Rapid diagnosis, invA, spv, PCR
  • Mohamad Hasan Najizadeh, Mohammad Reza Mokhber Dezfouli, Sirus Sadeghian Chleshtori *, Gholamreza Nikhbakht Borujeni, Alireza Vajhi, Masoumeh Jabbari Fakhr, Mohammadreza Mehrara, Hossein Shad Pages 251-261

    Atrial natriuretic peptide (ANP) is secreted by cardiac myocytes and it`s plasma concentration often increases in patients with cardiovascular disease in response to blood volume expansion and stretching of cardiac chambers. Increase in plasma concentration of ANP (CpANP) has been proved in humans with cardiac diseases and horses with left-sided valvular disease. This study aimed to investigate plasma ANP level in horses with pulmonic valve regurgitation and its association with echocardiographic parameters. Clinical and echocardiographic examinations were performed on several jumping horses in the equestrian clubs of Tehran, Iran. 11 horses with pulmonic valve regurgitation were identified by echocardiographic examination and were included in the case group (Group A), and 14 healthy horses were taken as the control group (Group B). Then, B-Mode, M-Mode and doppler echocardiographic parameters were measured and compared between the two groups. Blood samples from jugular vein were collected in tubes and were transferred to laboratory.CpANP was measured by Sandwich ELISA method using a horse specific kit.CpANP of horses in group1 and group2 were 6.39±2.87pg/ml and 4.78±2.45 pg/ml respectively, but no significant differences were observed.Except for right ventricular internal diameter, other echocardiographic parameters were not significantly different between the two groups.CpANP was significantly correlated to systolic right ventricle length and left ventricular width. In conclusion no significant differences were observed between CpANP of healthy horses and horses with pulmonic regurgitation. Based on the Correlation between CpANP and right ventricle length, an elevation in CpANP might be expected in severe pulmonic regurgitation with change in ventricle`s dimensions.

    Keywords: ANP, Pulmonic valve regurgitation, Echocardiography, horse
  • Nasrollah Vahedi Nouri *, Vahid Noaman, Ebrahim Rahimabadi Pages 263-283

    The aim of this study was to the molecular identification of Anaplasma phagocytophilum species in cattle and sheep in Gilan province. For this purpose, during the year 1397, 200 blood samples of cattle, and 200 blood samples from sheep were collected via the jugular vein randomly from different parts of Gilan province. The extracted DNA from blood cells were amplified by Anaplasma-all primers, which amplify an approximately 1468bp DNA fragment from region of 16S rRNA gene from various members of the genus Anaplasma. 70 (35%) out of 200 cows blood samples and 38 (19%) out of 200 sheep blood samples were Anaplasma spp. positive by first PCR.All cows positive samples, were analysed for the presence of A. phagocytophilum and 66 of cows blood samples (33%) were positive for A.phagocytophilum.Also, sheep positive samples with proprietary nested-PCR, were analysed for the presence of A. phagocytophilum and 10 of sheep blood samples (5%) were positive for A.phagocytophilum.This study was the first molecular detection of A.phagocytophilum species in cattle and sheep in Gilan province. The chi-square test was used to compare the percentage of A. phagocytophilum contamination of cattles and sheep in association with different seasons, different ages, animal Gender, above sea level, Carriers and type of animal husbandry (semi-industrial-traditional). The results of this comparison show Only the abundance of A. phagocytophilum species in sheep in Gilan province had a significant difference between the first and second half of the year (p < /p>

    Keywords: Anaplasma phagocytophilum, Molecular identification, cattle, Sheep, Gilan
  • Daryosh Mohammadnejad, Jamal Eivazi, Ayda Azami, Mohammadreza Valilou, Hussein Rasta, Ali Abedelahi * Pages 285-299

    Anticancer drug that used in treatment of cancer has negative effect on some organs that rapid division such as testis tissue. Gonadotropin releasing hormone (GnRH) antagonist may has a preventive effect on spermatogenic defect produced by anticancer drug such as cyclophosphamide. Therefore, the aim of the present study is to investigate the preventive effect of GnRH antagonist (Cetrorelix) on cyclophosphamide-induced defect. In the present study, thirty adult male mice aging 6-8 weeks were divided into three groups; control group, Experimental 1 (50mg/kg BW cetrorelix with cyclophosphamide, intraperiteonally) and Experimental 2 (0.25 mg/kg, intraperiteonally). The mice were sacrificed 35 days after the last injection of cetrorelix and testes speciemen were isolated for histomorphological and ultrastructure studies. Histomorphometric studies of the seminiferous tubules in Experimental 1 showed significantly decreased in the number of sertoli cells and the thickness of germinal epithelium (p < 0.05). Ultrastrctural study revealed that several intercellular spaces appear between sertoli cells and spermatogenic cells, and also there were a lot of degenerated mitochondria in the sertoli cells. In Experimental 2, condition was similar to control group to someextand. These results demonstrated that cetrorelix can protect germinal epithelium of testis to someextand against side effects of cyclophosphamide.

    Keywords: Epithelium germinal, Testis, Cyclophosphamide, Cetrorelix
  • Sirous Sadeghian Chaleshtori, Mostafa Abdollahi *, Sara Shokrpoor, Iraj Ashrafi-Tamai, Maryam Hashemian Pages 301-314

    Coenurosis and Listerial encephalitis are two diseases of the central nervous system in sheep. In September 2018, one 18-month-old male sheep was referred to the Tehran University Veterinary Hospital with complaints of dullness, depression and anorexia. In observation and clinical examination, within 1 hour, the signs of dullness, depression, 39 C° temperature, unilateral blindness on the left, clonic seizure, head deviation to the left, stiffness of the limbs, circling in a circular path and head tilt were recorded. After clinical examination, the patient's sheep underwent hematological laboratory tests and cerebrospinal fluid analysis, and were then dissected in sterile conditions. Neutrophilic-eosinophilic pleocytosis was present in the cytological examination of cerebrospinal fluid and in autopsy, a cyst containing protoscolex was observed in the affected brain that the scolexes inside it, were examined by PCR (Polymerase Chain Reaction), which confirmed the presence of Coenuosis cerebralis. The brain sample was then subjected to bacterial culture (with cold enrichment) and histopathological examination. The presence of Listeria monocytogenes bacteria was identified during biochemical and PCR investigations. In histopathological study of brain tissue, meningoencephalitis and mononuclear cell infiltration around the cyst were observed. After bacterial isolation, the antibiotic susceptibility of isolates was determined Which was most sensitive to penicillin antibiotic. In the survey of relevant herd status, the consumption of low quality silage with an acidity of 5.8 and the presence of 15 free dogs in the pasture were recorded.

    Keywords: Coenurus cerebralis, Listeria monocytogenes, Sheep, Taenia multiceps